Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Primář ARO, Písek:

„Jsou si naprosto vědomi (pracovníci ARO), že se starají jenom o neočkované pacienty. Míra frustrace z toho, že sebestřednost, sobectví, hloupost a neochota podílet se na kolektivní imunitě, vedla tyto občany k tomu, že se teď o ně staráme my. Nejenže to stojí šílení množství sil a energie, ale také peněz. V tomhle prostředí je velmi obtížné si udržet míry profesionality, která je potřebná k tomu, aby ti lidé přežili. Teď se staráme o lidi, kteří si za to, že tu jsou, můžou hodně sami,“ vysvětluje Piksa.

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/nemocnice-pisek-aro-primar-covid-19-ockovani_2112040715_pat

1 0
možnosti
Foto

Aktuální data ze stránek ministerstva zdravotnictví, 4.12.2021

Včera testováno celkem 116 541 osob

Z toho

85 % negativních a tedy bezpříznakových

7 % pozitivních bezpříznakových

8 % pozitivních příznakových

Jaký je přínos testování bezpříznakových? Jaké jsou náklady?

0 0
možnosti

P62a74v68e76l 79P68o56n40e29c

4. 12. 2021 11:19

Testování má omezit rychlost šíření infekční nemoci s cílem zabránit kolapsu nemocnic. Předposledním krokem je lockdown, který stojí daňové poplatníky 4 miliardy korun denně. Testování vyjde možná levněji.

0 0
možnosti
Foto

Tohle přirovnání, ač se někomu může zdát přehnané, nesrovnává míru utrpení Židů s omezeními, kterým jsou vystaveni neočkovaní. Poukazuje na stejný princip selekce a varuje před opakováním situace. Napřed dva prstíčky, pak celou ruku a nakonec je po Smolíčkovi.

2 4
možnosti

Takže nakonec srovnáváme naši vládu s Jezinkami? A Smolíček chudáček Pacholíček je tu srovnáván s neočkovanými? Nebo s oběťmi Holocaustu? No, máte to dobře pomotané.

4 0
možnosti

Ne, stejné to není, ale mrazí z toho, jak je to podobné. Bez ohledu na pindy "můžete se dát očkovat, nic se vám neděje".

5 4
možnosti

R56a14d93e55k 23K19o56h96u33t

3. 12. 2021 22:39

To je samý útlak, samý holokaust, brzka občanská válka... A útoky na zdravotníky, na politiky, nekterymi schvalovane dokonce oslavovane. Ze pry legitimní forma odboje. A nejlepší je ze ti co to schvaluji jsou ti nejinteligentnejsi demokraté, tedy dle svých slov...

7 1
možnosti

Užití Davidovy hvězdy je klasická manipulativní technika. Ke svému pochybnému sdělení přidám něco, co představuje symbol plný emocí, který je všeobecně známý, abych tím akcentoval svou myšlenku a zároveň jí legitimizoval.

13 0
možnosti

Jako že nic jako povinné očkování dosud neexistuje? :-)

0 0
možnosti

Zdůraznila bych to "zatím".

0 2
možnosti
Foto

Karma.Presne tak,to srovnání je stupidní,nevkusné a především dehonestuje skutečně obětí skutečně totality pro které jejich žlutá hvězda znamenala i smrt....

12 0
možnosti

V historii se opakují podobné věci. Každá totalita se schovávala pod různými rouškami a záminkami, ale společným jmenovatelem bylo vždycky tzv. kolektivní šíření dobra a pozvolné utahování šroubů.

Pokud není někdo schopen (nebo ochoten) to zaregistrovat, a dokonce před tím zavírá oči a situaci podceňuje, svědčí to o jeho nevědomosti, potažmo pak naivitě. Ještě horší však je, že vznikající totalitu tímto podporuje.

Nikdo z nás běžných lidí však nebude vítězem, všichni budeme nakonec poražení, protože jsme dovolili, aby nás rozeštvali, a tak nás oslabili. Rozštěpenému národu se totiž vládne nejsnadněji.

8 4
možnosti

Skoro bych řekl, p. Chmelíku, že tu jen trolíte.

8 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS