Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LV

Očkování dětem nejspíš neuškodí. O tom, jestli jim i prospěje, rozhodne to, zda je ta konkrétní vakcína vytvořena proti aktuální mutaci. Pokud jsou to vakcíny nakoupené někdy v létě, pravděpodobně budou fungovat proti variantě alfa a beta, omezeně fungovat proti deltě, a jak budou účinné proti omikronu, to je ve hvězdách.

Čili - počkal bych ještě aspoň měsíc, to by měly být vyčerpané zásoby z léta, a ty nové vakcíny už by alespoň proti deltě účinkovat měly. A chvíli po podání by mohly možná působit i proti omikronu.

0 0
možnosti
VF

Paní Terezko, jste svědomitá maminka. Teď víří tolik protichůdných informací a spousty dezinformací, máte těžké rozhodování. Já osobně neporadím, jenom Vám a Vaší rodině držím palce, ať jste zdraví.R^:-):-):-)

0 0
možnosti
PS

P53a32v75e87l 22S31i69t35a88ř

2. 12. 2021 15:02

Je to o úhlu pohledu. Svědomitý rodič přece nenechá své dítě očkovat experimentální vakcínou, která není otestována na možné dlouhodobé vedlejší účinky a riskovat tím jeho zdraví. A teď babo raď kdo je ten svědomitý nebo zodpovědný. A k těm besídkám... tak ať si udělají dvě. Jednou očkovaní a jednu neočkovaní. a vyřešeno.

0 1
možnosti
Foto

Svědomitý rodič chrání své děti před nebezpečnou nákazou.

1 0
možnosti
PH

Za současného stavu informací je očkování dětí těžko zdůvodnitelný nápad.

Na jedné straně zdravotní přínos limitně se blížící nule. Na druhé straně rizika. Nějaká už jsou známa a jsou disproporční právě pro děti. Další známa nejsou a nebudou dřív, než za 5-10 let. To je ostatně důvod, proč se vakcíny vyvíjejí dlouho. Protože tak dlouho trvá toto zjistit. Já bych svým dětem za těch deset let nechtěl vysvětlovat, že jsem to tehdy myslel dobře.

2 1
možnosti
Foto

Limitně ne se blíží rizika očkování.

Riziko z nemocí je násobně vyšší

0 0
možnosti
VV

Pisete, ze nemate lekarske vzdelani, ale jiste mate sveho lekare, tak neni nic jednodussiho nez se poradit s nim.

Ja take nemam ekonomicke vzdelani a proto pravidelne aspon jednou za rok se chodim do me banky poradit jak ulozit penize aby pri minimalnim riziku byly co nejlepe zuroceny.

2 0
možnosti
VB

V Berliner-zeitung.de právě německý právník říká, že tlačit na očkování dětí a mladistvých není vhodné, jim covid-19 většinou nijak neškodí, ale podle úředních dat (USA, SRN aj.) naopak se vyskytují nežádoucí reakce po očkování u této skupiny v míře, jež není přijatelná. On sám nepatří k odpůrcům očkování, je už starší a má 3 dávky vakcíny proti covid-19. Nicméně trvá na tom, aby očkování zůstalo dobrovolné.

0 2
možnosti
IB

I18v16o 43B33o72u97š53e

2. 12. 2021 12:36

No kdyz to rika pravnik.........

4 0
možnosti
LU

Ak ste ako píšete "svědomité očkované rodič" tak si dajte zaočkovať aj deti.

Očkovaní majú podľa dat o 60 % menšiu pravdepodobnosť roznášania vírusu.

Mne všetky 3 vnúčence zaočkovaných rodičov (mojich dcér) podľa testov už prekonali Covid.

Dvaja vnuci bez akýchkoľvek príznakov, vnučka jeden deň kašeľ a teplota 37,5C. Teraz majú 180 dní času sa rozhodnúť, do tej doby už bude viac informácii o účinnosti vakcín verzus o negatívnych následkov očkovania.

0 0
možnosti
JP

Lékař prezidenta Trumpa USA Dr. Zelenko tvrdí, že očkovaný člověk má imunitu ve stavu 90ti letého člověka a měl by se řádně chránit, jakoby nosil bombu. Ta bomba nevybuchne, pokud se budeme chránit. Fukční použité léky jsou chloroquine a ivermectin, vždy je třeba léčit včas.

Děti mají silnou imunitu podle prof. Alaxandra Reďka z Petrohradu. Jejich imunita oslabuje viry a případná nákaza, přenesená na starší jim pomáhá se imunizovat. Nebezpečnost pro lidi pod 20 let je cca 0,001 %, tedy z milionu lidí 10. Když se lidé chrání dlouho např. rouškami, může jejich imunita ztratit sílu chránit zdraví.

1 1
možnosti
Foto

Pokud z milionu lidí mladších 20 let je nemoc nebbezpečná jen jedné desítce, tak by u nás nemělo s covid projít nemocnicemi víc než přibližně 25 takto mladých. Nenašel jsem sice údaj do 20 let, ale pro kategirii 16-20 bylo u nás do nemocnic přijato jen za 4 týdny uplynulého měsíce 170 neočkovaných a 17 očkovaných pacientů s covid. V této kategorii je necelých 900 tisíc lidí. To riziko po dvacítce o tolik stoupne? Nebo jdou údaje toho ruského doktora nějaké divné?

0 0
možnosti
Foto

Vaši úvahu považuji za správnou.

Očkování dětí proti nemocem, které v minulosti kosily především děti, je super. Pokud však politici v tvrdili, že je třeba očkovat děti proti covidu proto, aby se ochránili staří (přenos infekce) a to i se všemi riziky, které očkování dětí může přinést, to je prasárna. Pokud covid bude nadále děti ohrožovat minimálně (v současné době děti ohrožují více jiné respirační viry), pak by se mělo o očkování dětí začít uvažovat až poté, kdy bude znám dlouhodobější účinek vakcín (pozitivní či negativní), jak často bude třeba přeočkovat, jak časté přeočkování ovlivní imunitu a zdokumentovány všechny nežádoucí účinky.

1 2
možnosti
IB

Já bych se tedy řídila svým rozumem, jinak si zrovna hoďte pannu nebo orla.

3 0
možnosti
IB

Ještě bych doplnila, že jako hlavní faktor k očko/neočko bych volila poradu s pediatrem. A ještě k tomu rozhodování. Existuje přece víc vakcín, které nejsou povinné a budete se rozhodovat, jestli necháte dítě očkovat nebo ne. Podle čeho se rozhodnete třeba u očkování proti klíšťové encefalitidě nebo u očkování proti rakovině děložního čípku, pokud máte děvče?

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1055x
Jsem máma 3 dětí, co se snaží objektivně koukat na svět. Učitelskou profesi v sobě občas těžko zapřu.

Seznam rubrik